TERMOGRÁFIA - elmélet és gyakorlati méréstechnika
TERMOGRÁFIA - elmélet és gyakorlati méréstechnika
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9789638740168
Kiadó: Invest-Marketing Bt.
Oldalszám: 650
20 475 Ft
20 475 Ft
db
 
Kosárban: db
Tartalmi ismertető
Az érintésmentes hőmérsékletmérésen alapuló megoldások ma már az élet szint minden területén előfordulnak, a gyógyászattól az iparon és a kutatás-fejlesztésen át a katonai alkalmazásokig.
Az érintésmentes hőmérsékletmérés képalkotó eljárása – a termográfia – jelen van az épületek, csővezetékek hőszigetelésének vizsgálatánál, a villamos kábelek és kötések ellenőrzésénél, gépek és berendezések karbantartás-szempontú állapotfelvételénél, gyártás közbeni minőség ellenőrzésnél, folyamat felügyeletnél. Nélkülözhetetlen az elektronikai kutatásoknál, biológiai és kémiai kísérleteknél, az orvosi diagnosztikában.
Egyértelmű, hogy kevés más mérési eljárás létezik, amely annyira sokoldalú lenne, mint a termográfia.
Az elterjedt infrahőmérők és modern hőkamerák kezelésének könnyedsége már-már összehasonlítható a „mindennapos” digitális videokamerákkal, de ahhoz, hogy a mérések kiértékelhető hőképeket és valóság közeli eredményt adjanak, megalapozott elméleti tudás, sok tapasztalat és megfelelő mérés előkészítés szükséges.
A könyv ennek érdekében igyekszik a termográfia elméleti hátterét és gyakorlati vonatkozásait bemutatni, a legalapvetőbb fizikai összefüggésektől kezdve a méréstechnikai korlátokon és megoldásokon, valamint a biztosítandó mérési feltételeken át egészen a konkrét és speciális megoldásokig.


A könyv nagy segítséget nyújt a termográfiai felvételek készítői és kiértékelői részére, megkönnyíti a döntés előkészítők, beruházók munkáját is, de a mélyebb tudást keresők is megtalálják számításaikat.
Keménytábla, A4-es formátum, színes, 652 oldal, a szakterület „kézikönyve”-ként használható.

A szerzőről
Rahne Eric okleveles villamosmérnök (BME 1992), igazságügyi szakértő. 1995 óta foglalkozik a termográfiával, nemzetközileg elismert termográfiai szakértő (Termograph Level3 – 2008).
2008-tól a német Infratec GmbH oktatása szakmai vezetője és fő előadója, illetve vendégelőadóként tevékenykedik több magyar egyetemen és főiskolás is.
A kiadó további könyvei