FülSzöveg - Angol hallás utáni szövegértés feladatok - felsőfok + virtuális melléklet
FülSzöveg - Angol hallás utáni szövegértés feladatok - felsőfok + virtuális melléklet
Kiadás éve: 2014
ISBN: 9789630594837
Kiadó: Akadémiai
Oldalszám: 128
2 990 Ft
2 691 Ft
10 %
db
 
Kosárban: db
Tartalmi ismertető
A hallás utáni szövegértés mérése valamennyi nyelvvizsgán szerepel. Olyan alapvető készséget mér, amely nélkül nehéz boldogulni a mindennapi életben, és amely a sikeres vizsgázáshoz is elengedhetetlen. A felsőfokú nyelvvizsgára és az emelt szintű érettségire készülő nyelvtanulók számára a hallás utáni szövegértés általában már nem okoz gondot, de az igényesebb szövegek, az összetettebb mondatszerkezetek és a szókincs miatt számukra sem mindig elegendő ennek a készségnek a fejlesztéséhez vagy továbbfejlesztéséhez a tanórai, tanfolyami gyakorlás, illetve azok a feladatok, amelyek a tankönyvekben találhatók. Kiadványunkkal nekik szeretnénk segítséget nyújtani a vizsgákra való hatékony és eredményes felkészüléshez.
A kötet illetve a hozzá kapcsolódó hanganyag 20 szöveget tartalmaz. A szövegek között vannak leíró jellegűek és dialógusok, témájukat tekintve változatosak, érdekesek, gazdag szókincset ölelnek fel.
Minden szöveget egy egynyelvű vizsgára jellemző (igaz-hamis választás, többszörös feleletválasztás, egyes állítások, összefüggő szöveg, illetve táblázat kiegészítése és információk párosítása) feladattal, valamint egy kétnyelvű, Origó vizsgafeladattal lehet feldolgozni.
A könyv az egynyelvű C1 szintű nyelvvizsgákon (BME, ECL, EURO, TELC) és a kétnyelvű ORIGÓ nyelvvizsgán, illetve az emelt szintű érettségin jellemzően előforduló feladattípusokat tartalmaz.
A feladatokhoz megoldókulcs és a hanganyag szövegkönyve tartozik, ezáltal a kiadvány önálló felkészülésre és tanórai feldolgozásra egyaránt alkalmas.# A www.akademiakiado.hu weboldalról a virtuális melléklet menüpontban a kötetben található egyedi kód segítségével tölthető le a hanganyag, amely brit és amerikai, anyanyelvi közreműködésével készült.