Feladatgyűjtemény a német középszintű szóbeli érettségire és nyelvvizsgákra
Feladatgyűjtemény a német középszintű szóbeli érettségire és nyelvvizsgákra
Kiadás éve: 2016
ISBN: 9789631979336
Kiadó: OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET
Oldalszám: 200
Tartalmi ismertető
A kiadvánnyal a középszintű német szóbeli érettségire való felkészüléshez és felkészítéshez szeretnénk segítséget nyújtani, de a tankönyv más nyelvvizsgákra történő felkészülés során is jó szolgálatot tehet.

A feladatgyűjteményben több mint száz mintafeladat található, mind tanórai (csoportos), mind egyéni tanuláshoz hatékonyan használható. A könyv tankönyvi jóváhagyást kapott, és megfelel a 2017. január 1-től hatályos érettségi követelményszintnek is.

A feladatgyűjtemény tartalmazza mind a 10 szóbeli érettségi témakört, beleértve a Pénzügyek témakört is. Minden tematikus fejezet hasonlóan épül fel és követi az egységesített középszintű szóbeli érettségi feladatait:

Társalgás
Témakifejtés
Szerepjáték (verbális v. vizuális segédanyag alapján)
A Társalgás fejezetben - altémákra bontva - kérdések találhatók és olyan mintaválaszok, melyeket a tanuló könnyen tud nyelvileg alkalmazni/adaptálni saját élethelyzetének megfelelően.

A Témakifejtés részben - az új szabályzat szerinti lehetőséggel élve - képek alapján kell egy-egy témáról, a megjelölt szempontok szerint beszélni. Közel 50 mintafeladat segíti a gyakorlást, minden feladathoz mintamegoldásokat is adunk. Ezekben sok hasznos kifejezést gyűjtöttünk össze.

A Szerepjáték fejezetben közel 60 szituációs feladat szerepel, külön tanulói ás tanári feladatkártyákkal. Minden szituációhoz tartozik itt is mintamegoldás, a dialógusokban külön kiemeltük a fontos és hasznos kommunikációs kifejezéseket.

Minden fejezet egy kétnyelvű tematikus szókincsgyűjteménnyel zárul, mely lehetőséget nyújt a tanulónak, hogy felfrissítse, rendszerezze szókincsét. A feladatgyűjtemény a KER B1 nyelvi szintjének felel meg. A könyv jól használható más nyelvvizsgák szóbeli részére való felkészüléshez is.