Szabadtéri tréninggyakorlatok
Szabadtéri tréninggyakorlatok
Kiadás éve: 2004
ISBN: 9789639493100
Kiadó: Z-Press Kiadó
Oldalszám: 204
5 250 Ft
4 725 Ft
10 %
db
 
Kosárban: db
Tartalmi ismertető
Ez a könyv hetvenöt gyakorlatot, kihívást és tevékenységet tartalmaz, melyeket csoportvezetők használhatnak. Mindegyiket kipróbálták és tesztelték.
A gyakorlatok mindegyike kihívást jelent úgy az egyén, mint a csapat számára. Ezeknek a tevékenységeknek a hosszú távú haszna magában foglalja a magasabb szintű csapattevékenységet, a kisebb felfordulás-mennyiséget és az élvezetesebb munkakörnyezetet. A csapatmunka nem csak úgy megtörténik, mert a főnök azt mondja, mindenki egy csapatként dolgozzon. Egy csapatnak meg kell tanulnia, hogyan kell együtt dolgozni.
A szabadtéri tevékenységek főbb hozadékai a következők:
- növelik az egyén személyes önbizalmának érzését
- növelik a csapat önbizalmának érzését
- növelik a kölcsönös bizalmat a csoporton belül
- javítják a csapatmunkát
- javítják a kommunikációt
- javítják az interperszonális készségeket
- fejlesztik és javítják az ügyességet és a fizikai koordinációt
- fejlesztik és növelik az elégedettség érzését, azért, mert másokkal együtt lehetnek
A problémaközpontú megközelítés igen hasznos lehet a tanulásban, mert fejleszti az egyének külön-külön való tudatosságát a döntéshozatalban, a vezetésben, valamint az erősségeik és gyengeségeik felismerésében a csoporton belül. A szabadtéri tréningre úgy is lehet tekinteni, mint egy folyamatos szakmai fejlesztő programra, időszakos vezetőkkel, vagy olyasmire, amit forrásként használnak arra, hogy különleges kihívásokkal találkozzanak átmeneti vezetés alatt egy átszervezési időszak alatt. A leggyakrabban viszont arra használatos, hogy fejlesszék az együttműködést, növeljék a bizalmat, fejlesszék a csapatokat, és bizalmat építsenek ki a tréningben résztvevő csoportokon, munkacsoportokon belül, vagy magában az egyénben. A versenyre kihívó játékokat vagy tevékenységeket úgy terveztük, hogy azok megfeleljenek a kívánt program kimenetelének.